dilluns, 26 de novembre del 2012

Analisi electoral



La festa de la democracia Catalana a finalitzat... i tenim un final que acapara dades com aquesta... per tant el clar guanyador de estes eleccions es el pol sobinanista del hemicicle catala.

Es clar que fent un analisi mes profund u es dona conter que CiU no estara contenta perd prou presentacio a la cambro pero esta ha parat a ERC i la CUP, clara sorpresa de les eleccions i  que fara el paper de SI, en la proxima legislatura, en la que es tirara molt a faltar al parlament a un polític com
l´Alfons Lopez Tena.

Per l´atre costat la mimba de vots del PSC clarament a sigut una espenta per al partit del senyor Rivera que ha triplicat la seua representacio al parlament treguent un sorpresiu esco a Tarragon i estan mol propet de treurel tame a la circunscripcio de Girona on li ha peleat el esco al PP que sorpresivament a pasat de un a dos furtantli un al PSC.

ICV creix pero meinx del que se esperava sols tres escons i per tant de tots estos resultats yo hi faig un parell de lectures, positives hi els catalas han eixit al carrer hi com es veu li han dit al govern nacional prou, per atra banda li han dit al senyor Mas que no flipi que si que el proces de autodeterminacio sa de dur endavant pero no es cosa de Mas i de CiU es cosa de tots Mas Ciu, Esquerra, la CUP i tots els Catalans i que tame i han coses importants en les que pensar com el desnonaments i els pagaments a les guardioles, o els hospitals i les llars de gent gran.

En fi, est aval deu ser aprofitat per els partits sobiranistes per firmar un pacte nacional i tirar avant el projecte de autodeterminacio Mas ara no deu de tirar arrere, es ara quan si que comença de dabo el moment clau del asumpte sobiraniste i es ara quan vorem si Mas va de front o no.

Si estem preparats per vore la pelicula comprem unes crispetes pasem al cine, sentemnos a la cadira i observem el que ocorre al proxims mesos.

Pero yo o tinc clar, si Mas es recolça en ERC proces de independencia garantiçat sino es recolça en ells tot a la basura i ell dimitira... temps al temps que este blogger falla molt poquet.

Se m´oblidava mencionar que me continuen sorprenent els mes de seixanta mil vots de plataforma per catalunya hem pareixen una averracio, no se que le veuen al Anglada!!

2 comentaris:

  1. das por hecho que todos los votantes de icv apoyarían la independencia, y simplemente el partido ha dicho que estaría a favor de una consulta pero que no se mojaría a la hora de decir SI o NO

    ResponElimina
  2. No ho done per fet en cap moment... per eixemple se que un 13% del votants del PP votaria a favor de la indepencia datos de una enquesta de A3/La Razón de fa uns dies per tant no done per fet que el 100% de ICV vote a la independencia no ho dic en cap lloc atra cosa es que ho puga pensar yo personalment, pero no ho done per fet perque seria insultar als votants...

    ResponElimina